Tentang NHF

Bagaimana Kami Berasal


Kisah NHF

Apabila tiba masanya untuk membuat keputusan untuk melanjutkan pengajian tingginya, Dr. Jessie Chung, ND, MD memutuskan untuk menamatkan penderitaan adik bongsunya daripada serangan epilepsi selama 10 tahun. Dia terbang ke A.S. dan memilih untuk belajar Perubatan Semulajadi, Pemakanan dan Perubatan Oriental. Semasa berkhidmat di A.S., dia berpeluang belajar daripada pakar terkenal dunia seperti Dr. Bernard Jensen, Dr. Ken Young dan Dr. David Choo.

Pada 28 November 1997, dia mendengar suara lembut namun dikenali, “Anda akan memulakan satu lagi babak dalam hidup anda, memenuhi panggilan yang lebih besar – iaitu untuk memulakan syarikat suplemen kesihatan dan mengembangkannya ke seluruh negara, membuka seminar kesihatan di seluruh negara. , sambil menyalurkan kasih sayang dan kesihatan yang baik kepada orang lain”. Ia adalah misi yang mencabar; dengan begitu banyak untuk dirancang sahaja: kewangan, tenaga kerja, lokasi, pemasaran, dll.

Namun begitu, berpegang teguh pada misi novelnya, dia menghentikan operasi klinik naturopatinya dan merekrut pasukan baharu untuk usaha baharunya. Dengan bantuan rakan karibnya, dia merangka pelan pemasaran yang dia usulkan kepada bapanya, menambah modal permulaan. Akhirnya, pada tahun 1999, beliau mengasaskan Natural Health Farm (NHF).

NHF bermula sebagai sebuah syarikat MLM (pemasaran pelbagai peringkat) dan berkembang pesat kepada lebih 50,000 pengedar/ahli dalam tempoh dua tahun. Pada tahun 2003, syarikat itu menikmati perniagaan yang pesat apabila Dr. Jessie Chung, ND, MD menjatuhkan bom. Dia mahu menukar model perniagaan MLM kepada runcit. Sebabnya adalah untuk meningkatkan keterlihatan produk di rak dan mengurangkan harga untuk menjadikannya lebih mampu milik. Untuk menonjolkan diri dalam pasaran yang kompetitif, beliau mula melatih sekumpulan perunding pemakanan dan menugaskan mereka ke kedai runcit untuk menyediakan konsultasi profesional, pemakanan dan nasihat kepada pelanggan.

Jenama ini mengalami pasang surut dan kami bersyukur kerana kami berjaya membina asas yang kukuh. Sehingga kini, kami mengendalikan 300+ cawangan runcit & francais di Malaysia, Amerika Syarikat dan Brunei, berkongsi visi dan misi yang sama: untuk membantu orang lain hidup dengan sihat dan bahagia. Selain peruncitan, NHF juga telah bercabang kepada pendidikan pemakanan, pembuatan dan pertanian organik.

Sepanjang 20 tahun, NHF telah bersemangat mengejar penciptaan produk dan sumber yang menyokong kesihatan dan umur panjang badan, kulit dan rambut manusia, membantu berpuluh-puluh ribu mencari laluan mereka ke kehidupan yang indah.

Dr. Jessie Chung, ND, MD dan Professor Ludmila Korkina dengan pasukannya.


blank

Dr. Jessie Chung, ND, MD melakukan amalan klinikalnya di Hospital Gabungan Pertama Universiti Guangzhou TCM, China

VISI & MISI KAMI

“Membina kehidupan yang sihat dan bahagia untuk setiap keluarga di dunia“Kami berkhidmat dengan penuh kasih sayangKami menyediakan penyelesaian kesihatan yang berkesan & semulajadiKami menawarkan perundingan nutrisi profesional


blank

MAKLUMAT LANJUT

Sejarah Lanjutan

Natural Health Farm (NHF) ialah rangkaian 300+ kedai runcit dan pusat perkhidmatan yang terletak kebanyakannya di pusat beli-belah dan pasar raya besar di seluruh negara dan luar negara, dengan aktiviti utamanya dalam peruncitan suplemen pemakanan, makanan organik, produk berkaitan penjagaan kesihatan dan perundingan pemakanan.

Kami diasaskan oleh Dr. Jessie Chung, ND, MD pada tahun 1999. Selain di Malaysia, kami mengendalikan cawangan di Amerika Syarikat dan Brunei. Pelbagai produk ditawarkan, termasuk vitamin, herba, mineral, makanan tambahan, produk penjagaan kulit semulajadi, produk pelangsingan badan dan makanan organik.

NHF memperoleh Lesen Francais daripada KPDNKK pada Disember 2011 dan memulakan perniagaan francaisnya.


blankblank


Outlet Natural Health Farm

NHF menggaji tenaga kerja 380 orang yang terdiri daripada pakar pemakanan bertauliah, pembantu kedai, ahli pasukan pengurusan dan pelbagai kakitangan jabatan. Setiap cawangan dikendalikan oleh sekurang-kurangnya seorang pakar pemakanan bertauliah untuk menyediakan bantuan pemakanan yang komprehensif kepada pelanggan kami. Kami menggalakkan penjagaan kesihatan yang berterusan melalui pengambilan pemakanan seimbang, diet berkhasiat, gaya hidup sihat dan detoksifikasi.

Sepanjang lebih 20 tahun, NHF telah bersemangat mengejar penciptaan produk dan sumber yang menyokong kesihatan dan umur panjang badan, kulit dan rambut manusia, membantu berpuluh-puluh ribu mencari laluan mereka ke kehidupan yang indah.
blank

Anugerah & Pencapaian

blank


Video KorporatContact

Natural Health Farm Marketing (M) Sdn Bhd

No.2, Jalan USJ Sentral 3, Persiaran Subang 1, 47620 Subang Jaya, Selangor.

Office : +60 3-5569 3721
Office Operating Hour : Monday – Saturday, 10am – 5pm. For product purchases please visit NHF online store or retail outlets

Archives